Novo

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Drama
 • 336  The Professor and the Madman (2019)
  INFO
  The Professor and the Madman (2019) on IMDb
  Profesor James Murray počinje raditi na prikupljanju riječi za prvo izdanje Oxford-skog engleskog rječnika sredinom 19. stoljeća, i prima preko 10.000 unosa od pacijenta u Broadmoor Criminal Lunatic Asylum-u, dr. William Minor-a …

  Director: Farhad Safinia
  Writers: John Boorman, Todd Komarnicki
  Stars: Natalie Dormer, Mel Gibson, Jeremy Irvine
 • 32  Holes (2003)
  INFO
  Zakopane tajne (2003) on IMDb
  Stanley Yelnats IV (S. LaBeouf) je tinejdžer koji, poput već nekoliko naraštaja njegove neobične obitelji, jednostavno prati zla sreća. Nakon što ga doslovno s neba pogodi par ukradenih tenisica, završava u taboru za maloljetne prijestupnike Green Lake. Ravnateljica (S. Weaver) je zla žena koja ne drži u pokornosti samo svoje štićenike, nego i muški dio osoblja - stražara mr. Sira (J. Voight) i psihologa Pendanskog (T. Blake Nelson). Jedini oblik "predogoja" koji se primjenjuje na dnu presahloga jezera jest cjelodnevno kopanje rupa u pijesku pod pustinjskim suncem. Slamanje prkosnih mladića koje je slijepa pravda tamo smjestila nema samo pedagošku svrhu. Šefica ima i određen cilj - dokopati se davno zakopanoga tajanstvenoga kovčega. Međutim, skriveno blago neće pripasti pohlepnoj ženi, već zakonitim nasljednicima.

  Director: Andrew Davis
  Writers: Louis Sachar , Louis Sachar
  Stars: Shia LaBeouf, Sigourney Weaver, Jon Voight
 • 172  Hate Story (2012)
  INFO
  Hate Story (2012) on IMDb
  Nakon prisilnog abortusa, devojka koristi svoje telo kao seksualno oružje, kako bi uništila čoveka koji joj je upropastio život.

  Director: Vivek Agnihotri
  Writers: Vikram Bhatt, Rohit Malhotra
  Stars: Nikhil Dwivedi, Gulshan Devaiah, Paoli Dam
 • 23  Stolen Lives (2009)
  INFO
  Stolen Lives (2009) on IMDb
  Detektiv se bori sa gubitkom vlastitog sina dok pokušava otkriti identitet dečaka čiji su mumificirani ostaci pronađeni u kutiji zakopanoj prije pedeset godina.

  Director: Anders Anderson
  Writer: Glenn Taranto
  Stars: Jon Hamm, Josh Lucas, Rhona Mitra
 • 571  My Son, My Son, What Have Ye Done (2009)
  INFO
  My Son, My Son, What Have Ye Done (2009) on IMDb
  U ovome psihološkom trileru, koji se djelomično temelji na zagonetnome stvarnom zločinu, Michael Shannon igra Brada, mamina sina i nadobudnoga glumca, koji se vraća kući u San Diego nakon što je prošao uznemirujuće iskustvo u peruanskoj džungli. Njegova sljedeća uloga u jednoj grčkoj tragediji prelit će se u stvarni život kada ubije svoju majku. Policija je pozvana na mjesto zločina te ubrzo otkrije da se ubojica skrio u svojoj kući s dvoje talaca. Kroz seriju intervjua s ubojičinom zaručnicom i njegovim kazališnim ravnateljem, policija dobiva sliku čovjeka koji je izgubio doticaj sa stvarnošću.

  Director: Werner Herzog
  Writers: Herbert Golder, Werner Herzog
  Stars: Michael Shannon, Willem Dafoe and Chloë Sevigny
 • 1385  Dossier K. (2009)
  INFO
  Dossier K. (2009) on IMDb
  Utemeljen na romanu Džefa Girertsa, film govori o strasti, izdaji, osveti, slepoj ambiciji i neizbežnosti sudbine. Glavni likovi bore se protiv albanske mafije i pokušavaju da razbiju lanac laži i korupcije.

  Director: Jan Verheyen
  Writers: Jef Geeraerts , Carl Joos
  Stars: Koen De Bouw, Werner De Smedt, Blerim Destani
 • 2201  Eden (2012)
  INFO
  Eden (2012) on IMDb
  Mlada Korejka-Amerikanka, oteta je u blizini svoje kuće u novom Meksiku i natjerana na prostituciju od strane narko-dilera i trgovaca bijelim robljem iz Las Vegasa. Tokom dvije godine držana je u zarobljeništvu, ali je strpljivo gradila svoju poziciju unutar same kriminalne organizacije, kako bi uspjela što bezbolnije preživjeti... Film temeljen na istinitom događaju.

  Director: Megan Griffiths
  Writers: Megan Griffiths, Chong Kim (story),
  Stars: Jamie Chung, Beau Bridges, Matt O'Leary
 • 29  Deuces Wild (2002)
  INFO
  Deuces Wild (2002) on IMDb
  Dva brata, Leon i Bobi, članovi su ulične bande u Bruklinu, znani kao Deuces. Njihov treći brat je ubijen prekomernom dozom nekoliko godina ranije. Još poznatija banda, zvana Viper, predstavlja pretnju Leonovom i Bobijevom naporu da drže droge dalje od svog bloka...

  Director: Scott Kalvert
  Writers: Paul Kimatian, Christopher Gambale
  Stars: Stephen Dorff, Brad Renfro, Fairuza Balk
 • 1871  The Nines (2007)
  INFO
  The Nines (2007) on IMDb
  U ovom fantazijom protkanom filmu, prepliću se na čudne načine životi problematičnog glumca, televizijskog voditelja, i poznatog dizajnera video igrica.

  Director: John August
  Writer: John August
  Stars: Ryan Reynolds, Hope Davis, Melissa McCarthy
 • 793  La Terza Madre Aka Mother Of Tears: The Third Mother (2007)
  INFO
  Majka suza (2007) on IMDb
  Stara urna, vezana za sanduk, slučajno je iskopana u blizini groblja Viterbo. U urni se nalazi stara tunika i neki predmeti koji pripadaju Mater Lakrimarum, Trećoj Majci.

  Director: Dario Argento
  Writers: Dario Argento , Dario Argento
  Stars: Asia Argento, Cristian Solimeno, Adam James
 • 14  Class Action (1991)
  INFO
  Zajednička tužba (1991) on IMDb
  Džededaja Vard (Džin Hekman) je advokat koji je svoju reputaciju stekao boreći se protiv velikih korporacija u korist malog čoveka. Svoje principe je uvek stavljao ispred profita i nikada nije odustajao od toga. Njegova ćerka Megi Vard (Meri Elizabet Mastrantonio) je takođe advokat. Otkako je saznala da je otac varao njenu majku, nije u najboljim odnosima sa ocem, a i karijera joj se drastično razlikuje. Za razliku od oca, ona želi da postane jedan od partnera u velikoj advokatskoj firmi. Na putu ka uspehu moraće da se suprotstavi svom ocu u sudnici

  Director: Michael Apted
  Writers: Carolyn Shelby, Christopher Ames
  Stars: Gene Hackman, Mary Elizabeth Mastrantonio, Colin Friels
 • 1494  Elizabeth: The Golden Age (2007)
  INFO
  Elizabeta: Zlatno doba (2007) on IMDb
  Nastavak kritički hvaljenog biografskog filma iz 1998, Elizabeta istražuje romansu iz XVI veka između "Devičanske Kraljice" i poznatog avanturiste, ser Voltera Rolija.

  Director: Shekhar Kapur
  Writers: William Nicholson, Michael Hirst
  Stars: Cate Blanchett, Clive Owen and Geoffrey Rush
 • 2505  The Call (2013)
  INFO
  Poziv (2013) on IMDb
  Jordan Turner je iskusna operaterka na liniji 911 ali kada jednom prilikom pogrešno procijeni situaciju I zabrlja,nije sigurna može li nastaviti sa poslom. No, onda će tinejdžerku Casey Welson oteti nepoznati mušakarac a djevojka će uspjeti okrenuti 911 I dobiti upravo Jordan. Na iskusnoj je djelatnici da pravilno procijeni situaciju I učini sve ne bi li spasila djevojku a otmičara izručila pravdi.

  Director: Brad Anderson
  Writers: Richard D'Ovidio (screenplay), Richard D'Ovidio (story),
  Stars: Halle Berry, Abigail Breslin, Morris Chestnut
 • 81  Hum Tumhare Hain Sanam (2002)
  INFO
  Hum Tumhare Hain Sanam (2002) on IMDb
  Radha i Suraj su prijatelji iz detinjstva. Gopal je još od detinjstva zaljubljen u Radhu. Godinama kasnije, Gopalov čuvar je predložio Radhi brak i ona je pristala. Ona je u Ghopalu pronašla svog voljenog muža ali Ghopal počinje da sumnja u nju jer provodi previše vremena sa Surajom...

  Director: K.S. Adiyaman
  Writers: K.S. Adiyaman, Arun Kumar
  Stars: Shah Rukh Khan, Madhuri Dixit, Salman Khan
 • 102  Miss Bala (2019)
  INFO
  Miss Bala (2019) on IMDb
  Glorija nalazi snagu za koju nije mislila da poseduje kada biva uvučena u opasan svet graničnog kriminala. Opstanak zahteva mnogo umešnosti, Zasnovano na istoimenom španskom filmu. .

  Director: Catherine Hardwicke
  Writer: Gareth Dunnet-Alcocer
  Stars: Gina Rodriguez, Thomas Dekker, Vivian Chan
 • 2756  The Passion of the Christ
  INFO
  Stradanje Hristovo (2004) on IMDb
  Film govori o posljednjih 12 sati Isusa Krista i njegovoj muci. Počinje Isusovom agonijom u Maslinskom vrtu, dok apostoli spavaju pod stablima. Veliki svećenik Kaifa nudi Judi, da otkrije gdje se nalazi Isus, a zauzvrat dobit će srebrnjake. Juda pristaje. Sotona nagovara Isusa, da odustane od ideje, da jedna osoba može otkupiti grijehe cijelog svijeta. Isus mu se odupire. Dolaze vojnici, Juda izdaje Isusa poljupcem. Petar uzima mač i pogodi uho jednog stražara, a Isus uzme uho i zacijeli ga. Marija se budi iz ružnog sna i predosjeća, da se nešto događa. Marija Magdalena je uz nju, a apostol Ivan im javlja, da je Isus uhićen.

  Director:Mel Gibson
  Writers: Benedict Fitzgerald, Mel Gibson
  Stars:Jim Caviezel, Monica Bellucci, Maia Morgenstern
 • 1322  United Passions (2014)
  INFO
  Fifa: Ujedinjene strasti (2014) on IMDb
  Grupa strastvenih evropskih buntovnika udružuje snage kako bi pokrenula ambiciozan projekat: Međunarodnu federaciju fudbalskih asocijacija (FIFA)...

  Director: Frédéric Auburtin
  Writers: Frédéric Auburtin, Jean-Paul Delfino
  Stars: Gérard Depardieu, Sam Neill, Tim Roth
 • 30  Undertow (2004)
  INFO
  Undertow (2004) on IMDb
  Živeći daleko od svijeta, za istim je tim svijetom žudio više nego za ičim. Jamie Bell je mladić koji odrasta uz strogoga oca i bolesnog brata, u originalnoj nezavisnoj drami "Iza vanjštine". John Munn (Dermot Mulroney) je farmer koji svoje sinove odgaja sam, na izoliranom posjedu u šumi. Dok se mlađi Tim (Devon Alan) dobro nosi s cijelom situacijom i svojom bolešću, stariji brat Chris (Jamie Bell), od kojeg se očekuje neprestani rad, osjeća se sputanim i žudi za upoznavanjem svijeta koji mu otac brani. Dolazak ujaka Deela (Josh Lucas) omogućit će Chrisu priliku za ostvarrnje snova, ali i pokrenuti niz tragičnih događaja.

  Director: David Gordon Green
  Writers: Lingard Jervey , Joe Conway
  Stars: Jamie Bell, Josh Lucas, Dermot Mulroney
Gost
  
Ukupno
Korisnici
Gosti
Ukupno online: 17
Gosti: 17
Korisnka: 0
  


Copyright Lud@k Site © 2018