Novo

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Biography
 • 338  The Professor and the Madman (2019)
  INFO
  The Professor and the Madman (2019) on IMDb
  Profesor James Murray počinje raditi na prikupljanju riječi za prvo izdanje Oxford-skog engleskog rječnika sredinom 19. stoljeća, i prima preko 10.000 unosa od pacijenta u Broadmoor Criminal Lunatic Asylum-u, dr. William Minor-a …

  Director: Farhad Safinia
  Writers: John Boorman, Todd Komarnicki
  Stars: Natalie Dormer, Mel Gibson, Jeremy Irvine
 • 1494  Elizabeth: The Golden Age (2007)
  INFO
  Elizabeta: Zlatno doba (2007) on IMDb
  Nastavak kritički hvaljenog biografskog filma iz 1998, Elizabeta istražuje romansu iz XVI veka između "Devičanske Kraljice" i poznatog avanturiste, ser Voltera Rolija.

  Director: Shekhar Kapur
  Writers: William Nicholson, Michael Hirst
  Stars: Cate Blanchett, Clive Owen and Geoffrey Rush
 • 25  Hidalgo (2004)
  INFO
  Hidalgo (2004) on IMDb
  Pripadništvo američkoj vojnoj konjici priskrbilo je Franku Hopkinsu (V. Mortensen) ugled najboljeg jahača Zapada, ali vidio je užasavajuće prizore masovnog ubijanja Indijanaca. Nije više mogao sudjelovati u nasilju nad narodom čije porijeklo i sam vuče, te je svoje jahačke sposobnosti odlučio unovčiti sudjelujući u putujućem showu Buffalo Billa.Tijekom jednog nastupa Hopkinsu priđe Aziz (A. Alexi - Malle), izaslanik bogatog arapskog šeika (O. Sharif), i pozove ga da sa svojim mustangom Hidalgom, navodno najbržim konjem Amerike, doputuje u Arabiju i ondje sudjeluje u pustinjskoj utrci. Hopkins pristane i uskoro se nađe na arapskom poluotoku, spreman pristupiti utrci koja će se pokazati znatno opasnijom nego što je mislio.

  Director: Joe Johnston
  Writer: John Fusco
  Stars: Viggo Mortensen, Omar Sharif, Zuleikha Robinson
 • 1399  Legend (2015)
  INFO
  Legend (2015) on IMDb
  Priča o identičnim bliznacima gangsterima, Ronaldu i Reginaldu Kray, koji su terorizirali Londom tokom 1950-ih i 1960-ih…

  Director: Brian Helgeland
  Writers: Brian Helgeland, John Pearson
  Stars: Tom Hardy, Emily Browning, Taron Egerton
 • 101  First They Killed My Father (2017)
  INFO
  First They Killed My Father (2017) on IMDb
  Kambodžanski autor i aktivista za ljudska prava Loung Ung opisuje užase koje je pretrpjela kao dijete pod vlašću smrtonosnih Khmer Rouge.

  Director: Angelina Jolie
  Writers: Loung Ung, Angelina Jolie
  Stars: Sareum Srey Moch, Phoeung Kompheak, Sveng Socheata
 • 47  Dillinger (1973)
  INFO
  Dillinger (1973) on IMDb
  Warren Oates glumi Johna Dillingera, čiju je kratkotrajnu karijeru državnog neprijatelja broj 1 promovirao, barem prema Miliusu, sam Dillinger, samoživim hvalisanjem, tješenjem žrtava riječima: “Jednog ćeš dana svojim unucima pričati o ovome.” Film govori o vrhuncu Dillingerove zločinačke karijere, gledane očima Melvina Purvisa (Ben Johnson), agenta FBI-a, čija je opsjednutost hvatanjem Dillingera dovela do Dillingerove smrti u uličici iza kazališta Biograph u Chicagu.

  Director: John Milius
  Writer: John Milius
  Stars: Warren Oates, Ben Johnson, Michelle Phillips
 • 7584  Donnie Brasco (1997)
  INFO
  Doni Brasko (1997) on IMDb
  "Doni Brasko" - Stari mafijas "Lefti" (Al Pacino) uzima pod okrilje mladog sitnog lopova Donija Braska (Dzoni Dep) koji je u stvari tajni agent FBI. Neuobicajeno prijateljstvo i poverenje se radja između dva muskarca. Doni brzo napreduje na hijerarhijskoj lestvici jedne od najznacajnjijih mafijaskih porodica, istovremeno zanemarajuci sopstvenu porodicu. Prijateljstvo, odanost porodici i izdaja sjajno su prikazani u ovom napetom trileru.

  Director: Mike Newell
  Writers: Joseph D. Pistone , Richard Woodley
  Stars: Al Pacino, Johnny Depp and Michael Madsen
 • 813  J. Edgar (2011)
  INFO
  J. Edgar (2011) on IMDb
  Kao predstavnik zakona u Americi gotovo 50 godina, Džej Edgar Huver je bio čovek kog su se plašili, kome su se divili i poštovali ga. Ali iza zatvorenih vrata, čuvao je tajne koje su mogle da unište njegov lik, karijeru i život.

  Director: Clint Eastwood
  Writer: Dustin Lance Black
  Stars: Leonardo DiCaprio, Armie Hammer, Naomi Watts
 • 1702  Foxcatcher (2014)
  INFO
  Foxcatcher (2014) on IMDb
  Istinita priča o braći Šulc, Marku i Dejvu, koji su postali Olimpijski šampioni u rvanju, jedini u američkoj istoriji kojima je to pošlo za rukom iste godine - 1984. Oni su održavali vezu sa ekscentričnim bogatašem Džonom Dupontom, naslednikom porodične hemijske imperije, obolelim od paranoidne šizofrenije, što je dovelo i do ubistva Dejva Šulca - 26. januara 1996. godine. Motiv za ubistvo nikad nije razjašnjen. Dupont je bio pasionirani sakupljač poštanskih markica i ljubitelj ptica, kao i osnivač Prirodnjačkog muzeja u Delavaru. Takođe, bio je i trener rvanja, a svojim bogatstvom izgradio je i dvoranu za trening tima "Foxcatcher". Kompletan eksterijer ovog zdanja bio je ofarban u crno!

  Director: Bennett Miller
  Writers: E. Max Frye, Dan Futterman
  Stars: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo
 • 1988  Danny Collins (2015)
  INFO
  Danny Collins (2015) on IMDb
  Fascinantna priča nadahnuta stvarnim događajima o glazbeniku čiji bi se život sasvim promijenio da je prije 40 godina primio pismo koje mu je poslao John Lennon. Danny Collins (Al Pacino) ostarjeli je rocker koji ni u sedmom desetljeću ne odustaje od svog specifičnog načina života. Kada njegov menadžer (Christopher Plummer) otkrije slučajno pismo staro 40 godina koje Danny nikada nije primio, a čiji je autor John Lennon, osebujni glazbenik potpuno će promijeniti smjer te se ponovo zbližiti sa svojom obitelji, ali i pronaći pravu ljubav.

  Director: Dan Fogelman
  Writer: Dan Fogelman (screenplay)
  Stars: Al Pacino, Annette Bening, Jennifer Garner
 • 2216  Saving Mr. Banks (2013)
  INFO
  Spasavanje g. Benksa (2013) on IMDb
  Volt Dizni nastoji da obezbedi prava na filmovanje poznatog dečjeg književnog dela "Meri Popins", koje je napisala Pamela Lindon Travers... Film se usredsređuje na život,književnice, njeno detinjstvo u Kvinslendu, u Australiji, pregovore sa Voltom Diznijem i snimanje filma 1961. godine. Jer, dok se nalazila u Kaliforniji, na snimanju, Travers se seća sbog teškog detinjstva u Australiji, a naročito oca, koji joj je i poslužio kao inspiracija za lik sveštenika iz priče - gospodina Benksa!

  Director: John Lee Hancock
  Writers: Kelly Marcel, Sue Smith
  Stars: Emma Thompson, Tom Hanks, Annie Rose Buckley
 • 128  Stan & Ollie (2018)
  INFO
  Stanlio i Olio (2018) on IMDb
  Laurel i Hardy, najpoznatiji svjetski komedijski duo, pokušavaju rasplamsati svoje filmske karijere, dok kreću na ono što postaje njihov labudova pjesma – naporan pozorišni obilazak poslijeratne Britanije …

  Director: Jon S. Baird
  Writer: Jeff Pope
  Stars: John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson
 • 38  Sergeant York (1941)
  INFO
  Vodnik Jork (1941) on IMDb
  Alvin York (Gary Cooper), siromašni stanovnik Tenneseea, izvanredan je strijelac, ali i zgubidan koji provodi dane izazivajući probleme. Nakon religijskog buđenja on odluči promijeniti svoj život. Uskoro se Alvin nađe kao jedan od mnogobrojnih novaka u prvom svjetskom ratu, ali zahvaljujući svojoj vještini sa puškom ubrzo dobije čin vodnika. Alvin i njegova jedinica se ubrzo nađu i Europi i već se na prvom zadatku mora suočiti sa užasima rata.

  Director: Howard Hawks
  Writers: Abem Finkel, Harry Chandlee
  Stars: Gary Cooper, Walter Brennan, Joan Leslie
 • 62  Vatel (2000)
  INFO
  Vatel (2000) on IMDb
  Francuska, dvorac princa de Condea, travanj 1671. godine. Francois Vatel vjeran je i odan ostarjelom i financijski gotovo propalom princu de Condeu... Princ želi steći naklonost kralja Louisa XIV i Vatelu daje sve moguće ovlasti da organizira doček važnih gostiju iz versajske palače u dvorcu Chantilly. Primanje će trajati tri dana i mora izgledati spektakularno.

  Director: Roland Joffé
  Writers: Jeanne Labrune, Tom Stoppard
  Stars: Gérard Depardieu, Uma Thurman, Tim Roth
 • 52  Goodbye Bafana (2007)
  INFO
  Goodbye Bafana (2007) on IMDb
  Vreme brutalnog režima aparthejda. Dvadeset pet miliona crnaca je pod vlašću četiri miliona belaca. Oni nemaju pravo glasa, pravo na zemlju, pravo na slobodu kretanja, započinjanja sopstvenog posla, pravo na edukaciju. Odlučni da zadrže vlast, belci su zabranili sve crnačke opozicione organizacije, prisiljavajuću njihove lidere na izgnanstvo ili doživotnu robiju na ostrvu Roben. Džems Gregori je tipični beli Afrikaner. On tretira crnce kao 'nižu vrstu'.

  Director: Bille August
  Writers: Bille August, Bob Graham
  Stars: Joseph Fiennes, Dennis Haysbert, Diane Kruger
 • 105  Vice (2018)
  INFO
  Čovek iz senke (2018) on IMDb
  Vice je film o životu bivšeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja, koji je služio za vrijeme administracije Georgea W. Busha. Prateći njegovu životnu priču od 1963. godine, film kroz njegov uspon donosi kritički osvrt na sve važnije događaje u suvremenoj američkoj povijesti, od Watergatea do invazije Iraka, pritom pokazujući Cheneyjevu ulogu, ali i socijalni kontekst svih tih događaja u američkom društvu, ali i svijetu.

  Director: Adam McKay
  Writer: Adam McKay
  Stars: Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell
 • 64  Stander (2003)
  INFO
  Dobar pandur savršen pljačkaš (2003) on IMDb
  Početkom '80-ih, policajac Andres Stander u Johannesburgu je potresen mnogim nepravdama aparthejda i odlučuje kazniti sistem. Od 1983. do 1984. godine, njegova banda pljačka i do četiri banke dnevno.

  Director: Bronwen Hughes
  Writer: Bima Stagg
  Stars: Thomas Jane, David O'Hara, Dexter Fletcher
 • 1168  Gascoigne (2015)
  INFO
  Gascoigne (2015) on IMDb
  Dugometražni, dokumentarac o životu Paul Gascoigne, jednog od najvećih fudbalera : zadiranje duboko u psihu, ranjivost, strahove i pobede.

  Director: Jane Preston
  Writer: Jane Preston
  Stars: Paul Gascoigne, Vinnie Jones, Gary Lineker
Gost
  
Ukupno
Korisnici
Gosti
Ukupno online: 23
Gosti: 22
Korisnka: 1
maceta  


Copyright Lud@k Site © 2018