Novo

2011
Gost
Top Gun (1986)

Top Gun (1986)

Top Gun (1986) on IMDb
Godina: 1986
Žanr: Action | Drama | Romance
Trajanje: 110 min
Opis: Maverick, samouvjereni ambiciozni pilot, i njegov kolega Goose u F-14 Tomcat zrakoplovu iznad Perzijskog zaljeva odmjeravaju snage s ruskim MiG-28. F-14 je na rezervi s gorivom, Goose gubi kontrolu i uspaničari se, ali Maverick je sabran te uspije navigirati zrakoplov prema nosaču aviona. Maverick je pohvaljen i dobiva mjesto u Top Gun Naval Flying školi, koju pohađaju najbolji američki piloti kako bi se dodatno usavršili. Ondje upoznaje najboljeg pilota Icemana te Charlie, civilnu instruktoricu letenja s kojom započne romansu.

Director: Tony Scott
Writers: Jim Cash, Jack Epps Jr.
Stars: Tom Cruise, Tim Robbins, Kelly McGillis
Seven pounds (2009)

Seven pounds (2009)

Sedam duša (2008) on IMDb
Godina: 2009
Žanr: Drama, Romance
Trajanje: 123 min
Opis: "Sedam zivota" - cudni poreski inspektor koristi svoju banku podataka da bi locirao niz ljudi kojima je potrebna pomoc i ulaze ogromne napore da im poboljsa zivote. Tokom tog procesa, zaljubice se u zenu kojoj je potrebno srce. Tek posto izvrsi samoubistvo i svi profitiraju od njegovog dobrocinstva, saznacemo ko je on zaista bio i zasto je uradio to sto je uradio.

Director: Gabriele Muccino
Writer: Grant Nieporte
Stars: Will Smith, Rosario Dawson and Woody Harrelson
Raging Bull (1980)

Raging Bull (1980)

Razjareni bik (1980) on IMDb
Godina: 1980
Žanr: Biography | Drama | Sport
Trajanje: 129 min
Opis: "Razjareni bik" - Jake LaMotta (R. De Niro) je uspjesni i talentovani bokser iz Bronxa. On i njegov brat Joey (J. Pesci), koji obavlja posao menadzera, cini sve u svojim mogucnostima kako bi od Jakea napravili profesionalnog boksera. On se polako, ali sigurno, uzdize u bokserskom ringu i jedini problem mu zadaje njegov vatreni temperament, zbog kojega je i zaradio nadimak razjareni bik.

Director: Martin Scorsese
Writers: Jake LaMotta (based on the book by), Joseph Carter (with),
Stars: Robert De Niro, Cathy Moriarty and Joe Pesci

Copyright Lud@k Site © 2018