Novo

Gost
El Espinazo Del Diablo Aka The Devil's Backbone (2001)

El Espinazo Del Diablo Aka The Devil's Backbone (2001)

Đavolja kičma (2001) on IMDb
Godina: 2001
Žanr: Drama, Horror
Trajanje: 106 min
Opis: Radnja filma se dešava u Španiji, u haosu godine 1939. kada na tom području Španski građanski rat doživljava svoj zenit. Fernando Tielve, kojeg smo gledali i u Panovom lavirintu (2006), a za koji del Toro kaže da je mlađa, emotivnija sestra Đavolje kičme, igra desetogodišnjeg dečaka Karlosa koji stiže u sirotište na, kako veruje, kratak period – dok mu se otac ne vrati iz pomenutog rata. U sirotištu se dešavaju mnoge čudne stvari, za koje je teško odrediti da li su plod dečije mašte ili nešto natprirodno.

Director: Guillermo del Toro
Writers: Guillermo del Toro, Antonio Trashorras
Stars: Marisa Paredes, Eduardo Noriega, Federico Luppi
Max Payne (2008)

Max Payne (2008)

Maks Pejn (2008) on IMDb
Godina: 2008
Žanr: Action, Crime, Drama
Trajanje: 100 min
Opis: On je svojeglavi policajac, mitski antiheroj, odlucan u teznji da pohvata sve one koji su odgovorni za brutalno ubistvo njegove porodice i partnera. Zeljnog osvete, opsesivna istraga ga vodi na kosmarno putovanje u mracno podzemlje. Kako se misterija produbljuje, Maks je prisiljen da se bori protiv neprijatelja koji prevazilaze prirodni svet i da se suoci s nezamislivom izdajom.

Director: John Moore
Writers: Beau Thorne (screenplay), Sam Lake (video game by Remedy Entertainment and 3-D Realms Entertainment)
Stars: Mark Wahlberg, Mila Kunis and Beau Bridges
Scum (1979)

Scum (1979)

Ološ (1979) on IMDb

Godina: 1979
Žanr: Crime, Drama
Trajanje: 98 min
Opis: Kasnih 70-ih redatelj Alan Clarke dobio je zadatak od televizijske kuće BBC da snimi televizijski film o životu u maloljetničkom popravnom domu. Snimljeni materijal bio je toliko brutalan da je BBC zabranio njegovo prikazivanje. Clarke i producent Clive Parsons pokušali su ublažiti nasilje te su snimljeni materijal prilagodili kino-distribuciji. Ray Winstone glumi Carlina, mladog buntovnika koji se uspinje na hijerarhijskoj ljestvici popravnog doma kroz nasilje, osvetu i seksualno napastovanje. Ovaj je film surova i slikovita optužba britanskog sustava za maloljetne prijestupnike koja je sablaznila naciju i šokirala gledatelje diljem svijeta.

Director: Alan Clarke
Writer: Roy Minton
Stars: Ray Winstone, Mick Ford, Julian Firth

Copyright Lud@k Site © 2018